%0 Journal Article %T بررسی تاریخچه زندگی بالتوری سبز Chrysoperla carnea (Stephen.) (Neu.Chrysopidae) بر روی سه گونه شته طعمه در شرایط آزمایشگاهی %J گیاه پزشکی %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 2588-5936 %A زراعتی, شکوفه %A شیشه بر, پرویز %A سلیمان نژادیان, ابراهیم %A تقدسی, محمد ولی %A حیدری, حسین %D 2009 %\ 08/23/2009 %V 32 %N 1 %P 15-22 %! بررسی تاریخچه زندگی بالتوری سبز Chrysoperla carnea (Stephen.) (Neu.Chrysopidae) بر روی سه گونه شته طعمه در شرایط آزمایشگاهی %R %X ویژگی های زیستی بالتوری سبز، Chrysoperla carnea (Stephen. ) ، روی سه گونه طعمه، شته آلو Hyalopterus pruni (Geoff) ، شته مومی کلم Brevicoryne brassicae (L.) و شته سبز سیب Aphis pomi (Degeer) در شرایط آزمایشگاهی، در دمای°C  125، رطوبت نسبی 565  درصد و دوره تاریکی: روشنایی 16:8مورد مطالعه قرار گرفت. دوره رشد پیش از بلوغ بالتوری روی سه شته مذکور به ترتیب برابر با 75/24 ، 77/25و 75/30 روز و میزان مرگ و میر پیش از بلوغ نیز به ترتیب برابر با 69/60، 75/43 و 1/63 درصد بود. طول عمر بالتوری های ماده بر روی شته های آلو، مومی کلم و سبز سیب به ترتیب برابر با 28، 5/27 و 7/19 روز و میزان کل تخم های گذاشته شده به ترتیب برابر با 402، 428 و 375 عدد بود. در مجموع در میان سه گونه مورد بررسی شته مومی کلم مناسب ترین طعمه برای رشد و نمو و تولید مثل بالتوری سبز C.carnea بود. %U https://plantprotection.scu.ac.ir/article_10220_62e82c8f5fa1dde2e6c5a514c8779d92.pdf