%0 Journal Article %T مطالعه تأثیر سه عصاره گیاهی در کنترل بیماری سفیدک پودری خیار %J گیاه پزشکی %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 2588-5936 %A سیروس, اعظم %A جمالی زواره, عبدالحسین %D 2014 %\ 12/22/2014 %V 37 %N 4 %P 47-56 %! مطالعه تأثیر سه عصاره گیاهی در کنترل بیماری سفیدک پودری خیار %K Podosphaera fusca %K عصاره کلم %K عصاره کرفس %K عصاره تربچه %K عصاره Reynoutria sachalinensis %K قارچکش پنکونازول %R %X استفاده از ترکیبات طبیعی گیاهان برای کنترل بیماری‌ها، بدلیل مزایایی که بر ترکیبات شیمیایی سنتزی دارند، مورد توجه و تحقیق قرار گرفته است. در این پژوهش، تأثیر عصاره برگ گیاهان کلم، تربچه و کرفس در پیشگیری و درمان بیماری سفیدک پودری خیار، در آزمایشات گلخانه‌ای بررسی شده است. بدین منظور عصاره آبی، استونی و یا متانولی این گیاهان با غلظت‌های 1% و 5%، یک روز قبل و یا یک روز بعد از تلقیح بیمارگر روی بوته‌ها استفاده شد و سپس شدت بیماری بر اساس تعداد لکه‌ها روی برگ ده روز پس از تلقیح محاسبه گردید. همچنین میزان تأثیر عصاره‌ها در کنترل بیماری، با قارچکش پنکونازول و عصاره گیاه Reynoutria sachalinensis ((Rs، که کاربرد تجاری در کنترل این بیماری دارند، مقایسه گردید. نتایج نشان داد، عصاره‌های مورد بررسی وقتی با فاصله یک روز از تلقیح بیمارگر استفاده شدند، شدت بیماری را روی برگ خیار کاهش دادند، گر چه میزان تأثیر آن‌ها متفاوت بود. عصاره استونی 5% کرفس نسبت به سایر عصاره‌ها، بیشترین تأثیر را در پیشگیری از بیماری داشت و اثر آن برابر با عصارهRs بود. از طرف دیگر، عصاره استونی 5% کرفس و متانولی 5% کلم بترتیب بیشترین اثر درمانی را روی بیماری نشان دادند و به اندازه قارچکش پنکونازول در درمان بیماری مؤثر بودند. نتایج حاکی از آن بود که عصاره‌های آزمایش شده پتانسیل لازم برای کنترل سفیدک پودری خیار را دارند. %U https://plantprotection.scu.ac.ir/article_10922_8897df942756f76278eb3f102d81eb4b.pdf